logo

איך לאחסן אוכל בצורה נכונה – טיפים שלא כדאי לפספס

איך לאחסן אוכל בצורה נכונה

האתר שלנו עוסק המון בירקות ופירות. אם זה במשלוחים שקיימים כיום עד הבית, ערכים תזונתיים ועוד. הפעם נתמקד באיך לאחסן אוכל בצורה נכונה.

ירקות ופירות הם מוצרים עם חיי מדף לא ארוכים מידי ולכן אספנו כמה טיפים שימושיים שיגרמו לירקות ולפירות שלנו, ולמוצרי מזון נוספים להיות שימושיים לאורך זמן רב יותר. בואו נתחיל:

איך לאחסן אוכל בצורה נכונה –
טיפ 1 : לימונים

לרוב, אנחנו רגילים לאחסן לימונים מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר מתוך מחשבה שלימון הוא פרי יחסית "עמיד". אז באנו לחדש לכם. הדרך הטובה ביותר לשמור על לימונים ולהאריך את ימיהם היא בתוך שקית פלסטיק אטומה בתוך המקרר. לימונים שנשמרים בצורה כזו מחזיקים פי 4 יותר זמן מלימונים שנשמרים בטמפרטורת החדר.

אחסון לימונים

טיפ 2 : אחסון גבינות

גבינות לרוב מגיעות עטופות או באריזת פלסטיק. כאשר הגבינה מגיעה עטופה – הוציאו אותה מהעטיפה. מיד לאחר מכן עטפו את הגבינה בנייר פרגמנט או בנייר גבינה כי כך הגבינה תוכל "לנשום" ולהחזיק לאורך זמן רב יותר. כאשר גבינות עטופות בניילון הן לא מצליחות לצרוך חמצן מה שגורם להתרבות חיידקים ולחיי מדף קצרים יותר.

אחסון גבינות

טיפ 3 : עלים

כולנו מכירים את זה שכוסברה, פטרוזיליה ועוד עלים רבים משחירים די מהר ואנחנו נאלצים לזרוק לפח צרורות שלמים. מבאס. כדי שזה לא יקרה ונוכל להאריך את חייהם של העלים הירוקים, נעטוף אותם בנייר מגבת (נייר סופג), מה שסופג לחות רבה ומונע רטיבות של העלים וכך גם גורם לחיי מדף ארוכים יותר.

עלים ירוקים

איך לאחסן אוכל בצורה נכונה – טיפ 4: עשבי תיבול

עשבי תיבול הם לגמרי מוצר שאנחנו צריכים לאורך זמן. טימין, מרווה ועוד רבים וטובים משמשים אותנו לבישול במקרים רבים אך לא תמיד נשתמש בכל הגבעול בפעם אחת. קבלו טיפ גאוני לשימור. הפרידו את העלים מהענף ופזרו אותם בתוך תבנית קרח, מלאו את התבנית בשמן איתו אתם רגילים לבשל והקפיאו. השתמשו בקוביות קרח אלה לתיבול של תבשילים עתידיים אשר זקוקים לבסיס שמן.

עשבי תיבול

טיפ 5: שימורים

אנחנו בטוחים שאת הטיפ הבא רובכם כבר מכירים. כל מזון שמגיע בקופסאות שימורים – עדיף שנוציא אותו מקופסת הפח ונעביר אותו לקופסת אחסון אחרת אטומה שיש לנו.
שמירת המזון בקופסת השימורים המקורית תפגע מאד בטעם ובטריות.

אז מקווים שחידשנו לכם, אפילו קצת:) אנחנו חוקרים וקוראים המון כדי להביא לכם תוכן איכותי.

אם יש לכם הצעה או טיפ נוסף מוזמנים ליצור איתנו קשר דרך טופס יצירת הקשר באתר או דרך המייל.

NEWSLETTER

הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו את הסקירות והכתבות ישירות אליכם למייל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

האתר שלנו עוסק המון בירקות ופירות. אם זה במשלוחים שקיימים כיום עד הבית, ערכים תזונתיים ועוד. הפעם נתמקד באיך לאחסן אוכל בצורה נכונה.

ירקות ופירות הם מוצרים עם חיי מדף לא ארוכים מידי ולכן אספנו כמה טיפים שימושיים שיגרמו לירקות ולפירות שלנו, ולמוצרי מזון נוספים להיות שימושיים לאורך זמן רב יותר. בואו נתחיל:

איך לאחסן אוכל בצורה נכונה – טיפ 1 : לימונים

לרוב, אנחנו רגילים לאחסן לימונים מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר מתוך מחשבה שלימון הוא פרי יחסית "עמיד". אז באנו לחדש לכם. הדרך הטובה ביותר לשמור על לימונים ולהאריך את ימיהם היא בתוך שקית פלסטיק אטומה בתוך המקרר. לימונים שנשמרים בצורה כזו מחזיקים פי 4 יותר זמן מלימונים שנשמרים בטמפרטורת החדר.

אחסון לימונים

טיפ 2 : גבינות

גבינות לרוב מגיעות עטופות או באריזת פלסטיק. כאשר הגבינה מגיעה עטופה – הוציאו אותה מהעטיפה. מיד לאחר מכן עטפו את הגבינה בנייר פרגמנט או בנייר גבינה כי כך הגבינה תוכל "לנשום" ולהחזיק לאורך זמן רב יותר. כאשר גבינות עטופות בניילון הן לא מצליחות לצרוך חמצן מה שגורם להתרבות חיידקים ולחיי מדף קצרים יותר.

אחסון גבינות

עלים ירוקים

עשבי תיבול

 

בואו נהיה קולגות:)

הפכו לקולגות וקבלו את כל הסקירות והשוואות המחירים ישירות אליכם למייל באפס מאמץ:)