logo

ירקות ופירות אורגנים – על מה ולמה?

ירקות ופירות אורגנים

ירקות ופירות אורגנים – מה המשמעות של אורגני?

לפני שנסביר על חשיבותה של אכילת ירקות ופירות אורגנים חשוב להגדיר מה המשמעות של המילה אורגני.

על פי ויקיפדיה, מזון אורגני הוא מזון שתהליך הייצור שלו היה על פי תקנים קבועים אותם קבעו במשרד החקלאות על מנת לצמצם בשימוש של מוצרים תעשייתיים כגון דשן והדברה כימיקלית בגידול ירקות ופירות והגברת השימוש במוצרים טבעיים בגידולים.

כלומר, הכוונה במזון אורגני היא שתהליך הפקת המזון היתה בתהליך טבעי וללא כימיקליים סינטטיים. 

אין זה אומר שכל התהליך של גידול ירקות ופירות אורגני הוא בחומרים טבעיים בלבד וללא ריסוס כלל, אלא שמותר להשתמש אך ורק במוצרים מסויימים אותם קבעו כמאושרים במשרד החקלאות ורק במקרי קיצון כמו השתלטות של מזיקים רבים אשר עלולים להרוס את היבול.

אז אם לא משתמשים בדשן וריסוס רגיל, במה כן? 

בסופו של יום אנחנו מבינים שירקות ופירות אורגנים גם כן צריכים לקבל דשן ולעיתים ריסוס מסויים בכדי להגן עליהם ממזיקים. אז איך דואגים שאלו יקבלו את מה שצריכים תוך דאגה ושמירה על סביבה ידידותית?

על מנת לעזור לגידולים להמשיך ולגדול בצורה מספקת משתמשים בד"כ בקומפוסט שמקורו בשאריות צמחים וזבל רפתות. כך מצד אחד מקטינים פסולת ומהצד השני מרוויחים את השמירה על הטבע.

מבחינת הריסוס- משרד החקלאות קבע 12 סוגי ריסוס הנחשבים ידידותיים יותר ורק הם אלו שמותרים בריסוס ירקות ופירות אורגנים. 

כל מגדל אשר בוחר לגדל ירקות ופירות אורגנים עובר תחת ארגון "אגריאור" אשר הוקם בשנת 2000. 

ארגון זה מקושר למשרד החקלאות והוא זה שמפקח בפועל על המגדלים.

חברת אגריאור היא גם היחידה המאושרת ע"י הפדרציה האורגנית העולמית IFOAM.

האם כדאי לנו להעדיף ירקות ופירות אורגנים?

במחקר* שבוצע ב- 2014 ע"י אוניברסיטת קמברידג' התגלה שבירקות ופירות בגידולים רגילים נמצאו 400% יותר ריסוסים מאשר בגידולי ירקות ופירות אורגנים.

בבדיקות שונות אשר עשו גופים שונים במהלך השנים התגלו ממצאים מאוד מדאיגים בכמות שאריות חומרי ההדברה שנשארו על הגידולים שאינם אורגנים.

חומרי הדברה שאינם מאושרים הם בחזקת רעילים לגוף האדם ויכולים לגרום להרעלות, מחלות קשות, פגיעה במערכת העצבית ובעוברים. 

על כן, בכדי להקטין ולמזער את הסיכוי למחלה ולפגיעה- צריכה של ירקות ופירות אורגנים תהיה עדיפה על פני צריכת ירקות ופירות שגדלו בגידולים רגילים.

במחקר אחר שהתבצע באוניברסיטת סטנפורד בדקו האם יש הבדל בין ירקות ופירות אורגנים לבין ירקות ופירות שאינם אורגנים ברכיבים התזונתיים שלהם ובאיכותם.

במחקר התגלה שאין הבדל משמעותי בין ירקות ופירות אורגנים לפירות וירקות שאינם אורגנים.

אם כן, אז למה להעדיף ירקות ופירות אורגנים?

על פי כלל הבדיקות והמחקרים שנעשו במהלך השנים התגלה כי יש אחוזים מאוד מאוד גבוהים של ריסוסים בירקות ופירות שגודלו בתנאים רגילים וללא פיקוח אורגני.

לעומת זאת המוצרים האורגנים התגלו עם כ- 30% פחות שאריות ריסוס עליהם.

כבר הזכרנו קודם לכן את השפעותיהם הרעות של ריסוסים שאינם תחת פיקוח ומיותר לציין את ההשפעות שטרם נחקרו ובצריכה לאורך שנים ודאי משפיעה על גוף האדם בכלל ועל המערכת העצבית, הכליות והכבד בפרט.

בנוסף לכך, כאשר אנו תומכים ומעדיפים גידולים אורגנים אנחנו ללא ספק שומרים על סביבה נקיה יותר, עוזרים בהפחתת הפסולת העולמית ותומכים בכלכלה מקומית מקיימת.

לינק למחקר המלא

 

הפוסט נכתב על ידי:

הילה שמואל
הילה שמואל

הילה שמואל- הדיגיטלית.
מנהלת סושיאל, יוצרת וכותבת תוכן לרשתות החברתיות וערוצים דיגיטליים,
כגון: טיקטוק, פייסבוק, אינסטגרם, אתרי אינטרנט ודפי נחיתה.

לעמוד הפייסבוק של הילה

NEWSLETTER

הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו את הסקירות והכתבות ישירות אליכם למייל!

בעת ההרשמה את/ה מאשר/ת קבלת דיוור ותוכן שיווקי מאתר colega.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נהיה קולגות:)

הפכו לקולגות וקבלו את כל הסקירות והשוואות המחירים ישירות אליכם למייל באפס מאמץ:)