logo

פירות טרופיים – למה הם כל כך טובים לנו?

פירות טרופיים

כשאנחנו חושבים על פירות טרופיים, התמונה הראשונה שעולה לנו היא חוף ים בתולי, סוחר מקומי עובר בחוף עם סלסלה ענקית של פירות ומציע לכולם להנות מפירות שרק עכשיו נקטפו.

כולנו מכירים את הפירות הטרופיים המוכרים – אבל למה בעצם הם כל כך טובים לנו?

פפאיה, גויאבה, קרמבולה ועוד מינים רבים – בואו נכיר אותם טוב יותר:

אסאי

אסאי הוא יחסית בשורה חדשה והוא מוכר בארץ שלנו בשנים האחרונות בזכות השילוב במנות מוזלי בבתי קפה רבים. הפרי מגיע אלינו היישר מהאמזונס ושם הוא לוקח חלק חשוב בכלכלה ובתזונה של תושבי ברזיל. האסאי שייך למשפחת הדקלים והוא בעל פרי ירוק ועגול. כאשר הפרי מבשיל הוא משנה את צבעו לסגול. היתרון הבולט ביותר של הפרי הוא כמות נוגדי החימצון הגדולה שקיימת בו וטובה לנו בני האדם, חוץ מטעמו העשיר והאקזוטי. ניתן לשלב את האסאי בכל מנה שאנחנו משלבים בה פירות אחרים – בעיקר מומלץ לשלב אותו בסלטים, שייקים ומאפים.

אסאי

גויאבה

אסאי הוא יחסית בשורה חדשה והוא מוכר בארץ שלנו בשנים האחרונות בזכות השילוב במנות מוזלי בבתי קפה רבים. הפרי מגיע אלינו היישר מהאמזונס ושם הוא לוקח חלק חשוב בכלכלה ובתזונה של תושבי ברזיל. האסאי שייך למשפחת הדקלים והוא בעל פרי ירוק ועגול. כאשר הפרי מבשיל הוא משנה את צבעו לסגול. היתרון הבולט ביותר של הפרי הוא כמות נוגדי החימצון הגדולה שקיימת בו וטובה לנו בני האדם, חוץ מטעמו העשיר והאקזוטי. ניתן לשלב את האסאי בכל מנה שאנחנו משלבים בה פירות אחרים – בעיקר מומלץ לשלב אותו בסלטים, שייקים ומאפים.

גויאבה

מנגו

המנגו כבר מזמן לא פרי שנתפס על ידי הישראלים כפרי אקזוטי והוא נפוץ מאד בשווקים השונים. בטח יצא לכם לשמוע על מנגו מאיה. יש עוד 34 זנים אחרים לגמרי אבל מאיה הוא הכי מפורסם. המנגו עשיר בויטמין A ובויטמין C, אשלגן, סיבים תזונתיים ועוד. ניתן לשלב את המנגו במיצים טבעיים שונים, סלטים עם פירות, מאפים וקינוחים מרעננים.ממרח העמבה הנפוץ עשוי לגמרי ממנגו:)

מנגו

קרמבולה

לפרי הקרמבולה יש צורה ייחודית של כוכב, מה שהופך את הפרי לעוד יותר מושך ואקזוטי. מקור הפרי הוא בארצות הטרופיות של דרום מזרח אסיה, וכיום יש גם גידולים בארץ. הזן הנפוץ ביותר הוא גולדן סטאר.הפרי נחשב לעשיר בויטמין C והוא דל קלוריות. אפשר להשתמש בו כבסיס למשקאות חריפים ותוספת מרעננת למשקאות קלים.

קרמבולה

אנונה

לפרי הקרמבולה יש צורה ייחודית של כוכב, מה שהופך את הפרי לעוד יותר מושך ואקזוטי. מקור הפרי הוא בארצות הטרופיות של דרום מזרח אסיה, וכיום יש גם גידולים בארץ. הזן הנפוץ ביותר הוא גולדן סטאר.הפרי נחשב לעשיר בויטמין C והוא דל קלוריות. אפשר להשתמש בו כבסיס למשקאות חריפים ותוספת מרעננת למשקאות קלים.

אנונה

פיטאיה

 

הפיטאיה שייכת למשפחת הקקטוסים! אמנם היא חסרת קוצים אך היא שייכת לזן קקטוס ונקראת גם "פרי הדרקון". הרפי מכיל ברזל, ויטמין C ונוגדי חימצון. הטעם של הפרי הוא חמצמץ מתוק ואפשר להוסיף אותו כתוספת מרעננת לסלט או כקישוט יפה לעוגות. הצבע הורוד שלו מושך מאד.

פיטאיה

לסיכום, פירות אקזוטיים הם פשוט מאכל כיפי. הצבעים שלהם, המרקמים והטעמים מעוררים חשק לנסוע לטיול בארצות שמהן הם הגיעו אלינו. הפירות הטרופיים מכילים המון ויטמינים וחומרים חיוניים ביותר עבור גוף האדם ולכן מומלץ לשלב אותם בתזונה שלנו. אפשר להוסיף אותם לקינוחים, מאפים, סלטים, שייקים ועוד. מקווים שגרמנו לכם לחייך:)

NEWSLETTER

הירשמו לניוזלטר שלנו וקבלו את הסקירות והכתבות ישירות אליכם למייל!

בעת ההרשמה את/ה מאשר/ת קבלת דיוור ותוכן שיווקי מאתר colega.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו נהיה קולגות:)

הפכו לקולגות וקבלו את כל הסקירות והשוואות המחירים ישירות אליכם למייל באפס מאמץ:)